Skip to content

fix

Kinesitherapie & Dry Needling.

Heb jij hulp nodig van kinesitherapeut; herstel van een (sport)blessure, postoperatief, rugklachten, pre- & postnataal, werkongeval…

Of nood aan dry needling om je te helpen bij gespannen schouders, hoofdpijn, nekpijn, duizeligheid of bij gespannen spieren tijdens het sporten?

Maak een afspraak voor dry needling

Maak een afspraak voor kinesitherapie

kinesitherapie

Elke maandag en donderdag kan je bij Emma Verstraete terecht voor:

 • manuele therapie
 • sportkinesitherapie
 • postoperatieve revalidatie
 • pre- en postnatale revalidatie
 • dry needling
 • taping

Ook kan je bij haar terecht voor Personal Training.

Emma deelt de passie voor de sport. Van kleins af aan stond ze wekelijks in de turn- en balletzaal.
Haar vrije tijd breng ze graag door met familie en vrienden, op haar yogamatje en in de natuur.

Maak een afspraak via onderstaande link of neem contact op met Emma (0470 21 41 03).

 

Dry Needling?

wat is Dry Needling?

Dry Needling is een techniek om de spanning in spieren te verminderen. Net zoals acupunctuur maken we gebruik van naalden. Een droge naald (zonder vloeistof) die kortdurend in een specifiek punt in een spier wordt geprikt. Dit specifiek punt noemen we het triggerpunt (spierknoop) van de spier.

In een triggerpunt van de spier zitten alle afvalstoffen opgehoopt, waardoor ze niet meer kunnen worden afgevoerd via de bloedbaan. Een spier met één of meerdere spierknopen is zoals een knoop in een elastiek. De elastiek verliest zijn elasticiteit en zo verliest de spier het vermogen om mooi samen te trekken en te ontspannen, waardoor het zijn functie deels verliest. Bij Dry Needling prikken we met de naald in het triggerpunt, waardoor de doorbloeding van het triggerpunt gestimuleerd wordt en de afvalstoffen via de bloedbaan kunnen worden afgevoerd.

het is een quick fix.

De oorzaak van het ontstaan van triggerpunten is veelzijdig. Als gevolg van een acute bruuske beweging of een chronische overbelasting, maar ook psychologische stressoren, slaaptekort, afwezigheid van beweging, voeding, levensstijl … Dry Needling is een korte termijn oplossing. 1 à 2 sessies geven je tijdelijke verlichting van de klachten, maar het lost de oorzaak niet op. Voor een lange termijn oplossing dien je iets in je levensstijl (bv. houding, werkpositie, beweging, stretching, spierversterking, stress, slaap, voeding …) te veranderen. The key to success is natuurlijk een combinatie van een quick fix en een levensstijl verandering!

voor wie?

Een triggerpunt kan ervoor zorgen dat een spier zijn functie deels verliest. Met pijn, bewegingsbeperkingen, verminderde kracht, ongemak… tot gevolg. Het kan lokaal (schouder, knie, heup, kuit …) klachten geven, maar het kan ook uitstralen naar (nabijgelegen) plaatsen. Denk maar aan triggerpunten in de nekspieren die je hoofdpijn, duizeligheid, tandpijn … kunnen geven. Of bilpijn die afkomstig is van een triggerpunt in de kuitspieren. Ervaar jij pijn, ongemak als gevolg van zo’n triggerpunt? Moet je je sportactiviteit staken door spanning in 1 of meerdere spieren? Neem dan contact op en we helpen je graag verder.

/ do it / try it / fix it / do it / try it / fix it / do it / try it / fix it / do it / try it / fix it / do it / try it / fix it / do it / try it / fix it / do it / try it / fix it / do it / try it / fix it /

Dry Needling

€35

prijs per sessie

 • 30 min
 • oorzaak van triggerpunt achterhalen
 • locatie van triggerpunt achterhalen
 • behandeling van triggerpunt
 • advies voor thuis

Kinesitherapie

€35

 • 30 min manuele therapie
 • 60 min oefentherapie (per 2)