Skip to content

flow

Kom hier alles te weten over Intermittent Living en hoe het jouw weerbaarheid vergroot.

schrijf je hier in voor een workshop

waarom is Intermittent Living goed voor jou?

We leven tegenwoordig in een stressvolle maatschappij. Niet alleen door de stress die we onszelf opleggen via het werk of andere deadlines, maar ook door de omgevingsfactoren (milieuvervuiling, toxines, pesticiden…) en onze huidige levensstijl (sedentaire levensstijl, onze eet- en drinkgewoontes, verstoorde slaap, slechte relaties, het leven in comfortzone…). Dit zorgt ervoor dat ons stress- en immuunsysteem dag en nacht moet werken, waardoor het energie “steelt” van andere systemen. We worden moe, krijgen allerlei lichamelijke en mentale klachten… en we ontwikkelen meer en meer welvaartsziekten.

Voor welke klachten kan IL een oplossing bieden?

  • chronische ontstekingen
  • maag- en darmklachten
  • migraine
  • vruchtbaarheidsklachten
  • musculoskeletale klachten
  • ziekte van Lyme
  • obesitas, overgewicht
  • diabetes type 2
  • psychologische klachten

Onze hersenen hebben voor evolutionair herkenbare, kortdurende prikkels (IL) een klant-en-klaar antwoord. Dit geeft een signaal aan ons stress- en immuunsysteem om tot rust te komen. Bovendien activeert Intermittent Living genen die in staan voor gezondheid, herstel en overleving.

Intermittent Living zorgt voor het herwinnen van onze gezondheid. Het maakt ons terug flexibel!

 

wat is Intermittent Living?

“Het gedoseerd toedienen van een juiste combinatie van acute stressprikkels, waardoor het lichaam wordt uitgedaagd en zich moet aanpassen met een systemisch effect als gevolg.”

Gedoseerd = de prikkels mogen niet te lang, niet te kort, niet de groot en niet te klein zijn. De prikkels worden aangepast per individu.

Acute stressprikkels = evolutionair herkenbare/hormetische prikkels. Honger, dorst, koude, hitte, cognitief…

Juiste combinatie = het combineren van prikkels die elkaar versterken, die via hetzelfde mechanisme je gezondheid verbeteren.

Uitgedaagd = de prikkels brengen je uit de comfortzone.

 

 

Workshop december 2023

Zin om samen met ons een intermittent living koude dag te beleven? Vraag je je af waarom Intermittent Living nuttig kan zijn voor jou en wil je graag kennismaken met dit concept, schrijf je dan in voor de koude workshop in december 2023.

WAT? Expect the unexpected

WANNEER? Zaterdag 16 december van 9u30 tot 11u.

WAAR? Oosterveldlaan 211, Wilrijk.

KOSTPRIJS? €25 (incl BTW) per persoon

 

 

expect the unexpected / expect the unexpected / expect the unexpected / expect the unexpected / expect the unexpected / expect the unexpected /

Intermittent Living workshop december 2023

koude workshop

€25 (incl BTW)

  • 16 december van 9u30 – 11u