Skip to content

over fitax

Samen naar een flexibel leven.

hoe is fitax ontstaan?

fitax is voortgevloeid uit mijn passies: beweging, voeding en gezondheid. De woorden “beweging” en “voeding” spreken voor zich en zijn een onderdeel van het veelzijdige woord “gezondheid”.

“Gezondheid gezien als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.” (“Positieve Gezondheid” volgens M Huber).

Hoe flexibel is de mens tegenwoordig? We willen op alles controle hebben en met onverwachte gebeurtenissen kunnen we moeilijk omgaan. Gezondheid vandaag gaat dus over wie zich het beste kan aanpassen in eender welke situatie.

FITAX, Flexible In Time (with Ax)

lees meer over gezondheid

 

Missie

Mijn missie met fitax is om jullie (terug) flexibel te maken op lange termijn. Weg met het gevoel om op alles controle te willen hebben, want er zijn nu eenmaal zaken waar je geen controle op hebt.  Dit doen we door het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken door middel van het invoeren van leefstijlinterventies (the big 5). Af en toe uit die comfortzone stappen om je lichaam weerbaarder te maken.

Samen naar een langer, maar vooral gezonder en gelukkiger leven.

fitax, flexible in time with ax / fitax, flexible in time with ax / fitax, flexible in time with ax

wie ben ik?

Ik ben Axelle, kinesist van opleiding en gespecialiseerd in manuele therapie en sport. Vervolgens ben ik doorgegroeid tot personal trainer (NASM), orthomoleculair therapeut (kPNI), dry needling beoefenaar en Intermittent Living coach. Ik leer graag bij en verdiep me momenteel nog in volgende onderwerpen: PNI-therapeut en hormooncoach.

Ik ben gepassioneerd door beweging, voeding en gezondheid. Sport heeft een centrale plaats in mijn leven: hockey, tennis, fietsen, lopen, skiën, fitness, wandelen… Om mijn sport naar een hoger niveau te brengen, leerde ik de voordelen van gezonde voeding kennen.

Naast sport en gezond koken, laad ik mijn batterijen ook op in de natuur (berglandschappen, bossen, zon-zee-strand), met lange wandelingen of het verleggen van mijn grenzen, mediteren, interessante boeken lezen, naar een goed en verfijnd restaurant gaan, mensen helpen, me-time, reizen, quality time met vrienden en familie…

De combinatie van mijn kennis opgedaan tijdens mijn studies, mijn interesses en persoonlijk traject, deden mij beseffen dat het behandelen van mensen niet enkel om het fysieke draait, maar slechts een deelaspect is van de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel. De mensen behandelen in hun totaliteit, doorgraven naar de onderliggende oorzaken van de symptomen… dat is hoe ik vandaag bij fitax mensen wil helpen.

samenwerking met

  • Inne Verheyen (foto) is kinesist, manueel therapeut, orthomoleculair therapeut, natural runner en gespecialiseerd in ademhalings- en pre- en postnatale kinesitherapie. Met Inne werk ik samen voor het uitdenken van projecten, het bespreken van individuele trajecten en het geven van work-shops. Inne werkt halftijds in de praktijk van fitax tot april 2023. Contacteer Inne
  • Ine Verlinden heeft mij geholpen in mijn zoektocht naar mezelf. Ik volgde bij haar het “Self Leadership – Self Love” programma en kwam zo stap voor stap dichter bij mezelf. Een persoon waar ik trots op kan en wil zijn. Voor persoonlijke ontwikkeling of begeleiding in jouw loopbaantraject, kan ik je haar zeker aanbevelen. Ine’s website
  • Emma Verstraete vervoegt het team van fitax vanaf maart 2023. Bij Emma kan je terecht voor kinesitherapeutische behandelingen en sportsessies.
    Boek een afspraak bij Emma