Skip to content

Recept: Bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 50g gedroogde dadels of goji bessen
  • 3 eieren
  • 50g havervlokken
  • 100g amandelmeel
  • Eventueel: 25g pure chocolade (> 70%), 25g noten naar keuze, kokos- of amandelschilfers

Stappenplan

  • Verwarm de oven op 175°C.
  • Snijd de bananen en de dadels in kleine stukken. Neem een grote kom en mix de bananen en de stukjes dadel of de goji bessen tot een moes.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het beslag, meng alles tot 1 geheel.
  • Spatel het amandelmeel en de havervlokken door het beslag.
  • Voeg nu eventueel de extra’s toe (met uitzondering van de schilfers) en meng goed.
  • Versier het bananenbrood met de schilfers en bak het brood gedurende 45-50min in een voorverwarmde oven;
  • Het brood is klaar wanneer je een prikker in het midden van het brood steekt en deze proper en droog blijft.
  • Laat afkoelen op een rooster.

 

 

/ fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood /

Smakelijk!

Liefs,

Ax

Andere tips