Recept: Bananenbrood
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 50g gedroogde dadels of goji bessen
- 3 eieren
- 50g havervlokken
- 100g amandelmeel
- Eventueel: 25g pure chocolade (> 70%), 25g noten naar keuze, kokos- of amandelschilfers
Stappenplan
- Verwarm de oven op 175°C.
- Snijd de bananen en de dadels in kleine stukken. Neem een grote kom en mix de bananen en de stukjes dadel of de goji bessen tot een moes.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het beslag, meng alles tot 1 geheel.
- Spatel het amandelmeel en de havervlokken door het beslag.
- Voeg nu eventueel de extra’s toe (met uitzondering van de schilfers) en meng goed.
- Versier het bananenbrood met de schilfers en bak het brood gedurende 45-50min in een voorverwarmde oven;
- Het brood is klaar wanneer je een prikker in het midden van het brood steekt en deze proper en droog blijft.
- Laat afkoelen op een rooster.
/ fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood / fitax / bananenbrood /
Smakelijk!
Liefs,
Ax