Recept: middle eastern stew
Ingrediënten voor 1 grote kom
*1 pakje feta kaas van Violife
*1 rode paprika
*1 aubergine
*1 kleine ui
*3 grote tomaten
*4 à 5 handjes spinazie
*1tl kurkuma, 1tl paprika, 1tl komijn, 1tl kaneel, 1 tl oregano, 1tl chili vlokken of harissa
*peper en zout
*kokosolie
Stappenplan
Snijd de ui, aubergine, paprika en tomaten in kleine blokjes. Bak de ui glazig in een pan met kokosolie en zout op een laag vuur. Voeg nadien de aubergine en de paprika toe en laat sudderen op een hoger vuur. Wanneer de groenten bijna gaar zijn, voeg je de tomaten toe en laat het geheel verder sudderen. De laatste minuut voeg je al de kruiden toe. Op het einde voeg je de spinazie toe en laat je nog even verder sudderen. Tot de spinazie gaar is. Doe het stoofpotje in een kom en strooi er wat Vegan Feta op. Werk af met nog wat gedroogde oregano.
Voor een vegetarische versie kan je kikkererwten toevoegen en voor een niet-vegetarische versie kan je kippenreepjes of scampi’s toevoegen.
/ fitax / middle eastern stew / fitax / middle eastern stew / fitax / middle eastern stew / fitax / middle eastern stew
Smakelijk!
Liefs,
Ax