Skip to content

Recept: parmentier met zoete aardappel en spinazie

Ingredi├źnten voor 1 grote ovenschotel

*+- 500g kippengehakt
*300g bladspinazie
*1 grote zoete aardappel
*1 ui
*scheutje amandelmelk
*peper en zout
*nootmuskaat
*kruiden naar keuze
*kokosolie

Stappenplan

Was en schil de zoete aardappel. Breng ondertussen water aan de kook. Snijd de zoete aardappel in stukken en voeg ze samen met wat zout toe aan het kokend water. Laat ze gaar worden.
Verwarm wat kokosolie in een pan en voeg er de spinazie aan toe, laat slinken. Leg nadien de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de ui klein. Bak de ui glazig in dezelfde pan met kokosolie en voeg nadien het gehakt toe en bak tot het gehakt gaar is. Voeg kruiden toe naar wens. Haal de zoete aardappelen uit het water en doe ze samen met een scheutje amandelmelk, muskaatnoot, peper en zout in een blender (of gebruik een handmixer) en mix tot je een egale massa bekomt.
Neem een grote overschotel en verdeel het gehakt over de bodem. Verspreid over het gehakt de spinazie en werk af met de puree. Finishing touch: maak een mooie tekening in de puree.

Net voordat je parmentier gaat eten, zet je de schotel gedurende 25-30min in een oven van 180graden.

Ideale ovenschotel die je vooraf kan klaarmaken. Net voordat je gasten komen, zet je het geheel nog een 25-30min in de oven. Heerlijke schotel voor tijdens de koude winterdagen.

/ fitax / parmentier met zoete aardappel en spinazie / fitax / parmentier met zoete aardappel en spinazie / fitax / parmentier met zoete aardappel en spinazie

Smakelijk!

Liefs,

Ax

Andere tips