Recept: pasta pesto met scampi
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 à 4 courgetten
- 25-35 scampi’s
- 2 handenvol basilicum (+ beetje extra voor afwerking)
- 2 handenvol spinazie
- 70g pijnboompiten (+ beetje extra voor afwerking)
- 4el MCT olie of olijfolie
- Halve citroen
- Peper en zout
Stappenplan
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
- Voor de pesto: mix 2 handenvol spinazie, 2 handenvol basilicum, 70g geroosterde pijnboompitten, sap van een halve citroen, peper en zout tot een pesto. Indien je het wat lopender wenst, kan je wat water toevoegen.
- Rasp de courgetten tot courgetti.
- Bak de scampi’s aan in een pan met wat kokosolie.
- Bak kort de courgetti aan in wat kokosolie.
- Neem een bord en leg er wat courgetti op, neem een schepje van de pesto en meng goed. Leg er nadien enkele scampi’s overeen en werkt af met basilicum en pijnboompitten.
/ fitax / pasta pesto met scampi / fitax / pasta pesto met scampi / fitax / pasta pesto met scampi / fitax / pasta pesto met scampi
Smakelijk!
Liefs,
Ax