Skip to content

Recept: pompoenlasagne

Ingrediënten voor +- 2 ovenschalen

– 500g kippengehakt
– 1 paprika rood
– 1 courgette
– tomatensaus passata (helft van 700g pot)
– tomatenblokjes (helft van 400g blik)
– 2 bakjes pompoenbladen (AH)
– 1 zakje bloemkoolrijst (AH)
– scheutje amandelmelk (of andere melk)
– 2 zakjes geraspte kaas (violife
of andere kaas)

Stappenplan

Maak de bloemkoolrijst klaar zoals vermeld op de verpakking (in een kookpot met beetje water en olijfolie). Tot de bloemkoolrijst er glazig begint uit te zien. Nadien voeg je een scheutje melk en een beetje kaas toe en mix het geheel. De bloemkoolkaassaus mag niet te lopend of te dik zijn. Indien te lopend, voeg je er nog wat kaas aan toe. Indien te dik, voeg je melk of water toe. Kruid de bloemkoolkaassaus met nootmuskaat, peper en zout.
Bak ondertussen het gehakt en snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Als het gehakt klaar is, haal je het gehakt uit de pan en voeg je de groentjes samen met de tomatensaus en tomatenblokjes uit blik toe aan de pan en laat het geheel even sudderen tot de saus en de groenten warm en eetbaar zijn. Kruid met provenciaalse kruiden. Voeg nadien het gehakt terug toe.
Maak de laagjes in de schotel:
1. laagje bloemkoolsaus
2. laagje gehakt met groenten
3. laagje pompoenbladen
4. laagje bloemkoolsaus
5. laagje gehakt met groenten,
6. laagje pompoenbladen

eindigen met bloemkoolsaus en daar bovenop geraspte kaas.
Zet het geheel gedurende 40-45min in een oven van 180 graden.

Je kan dit receptje volledig vegetarisch/veganistisch maken door het gehak te vervangen door champignon gehakt (AH), de plantaardige melk te gebruiken en de kaas te vervangen door een plantaardige variant (ik gebruikte hier geraspte kaas van violife).

/ fitax / pompoenlasagne / fitax / pompoenlasagne / fitax / pompoenlasagne / fitax / pompoenlasagne

Smakelijk!

Liefs,

Ax

Andere tips